ارائه مبانی اصیل و حقیقی اسلام

۱۸ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

نکاتی مهم راجع به آداب روز عرفه


هر چه مسکنت دارید در این روز به خدا عرضه کنید و بگویید خدایا هنر ما در ناسپاسى و معصیت است و هنر مولى رحمت و بخشش و مغفرت است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا
توصیف امیر المومنین علیه السلام از حج و خانه خدا

توصیف امیر المومنین علیه السلام از حج و خانه خدا



أمیرالمؤمنین علیه السّلام در «نهج البلاغه» درباره فریضه حجّ و علّت و فلسفه شرعى و فقهى آن چنین مى‏فرماید:

فَرَضَ عَلَیْکُمْ حَجَّ بَیْتِهِ الْحَرَامِ الَّذِى جَعَلَهُ قِبْلَةً لِلْأَنَامِ؛ یَرِدُونَهُ وُرُودَ الْأَنْعَامِ، و یَأْلَهُونَ إلَیْهِ وُلُوهَ الْحَمَامِ. جَعَلَهُ سُبْحَانَهُ عَلَامَةً لِتَوَاضُعِهِمْ لِعَظَمَتِهِ وَ إذْعَانِهِمْ لِعِزَّتِهِ. وَ اخْتَارَ مِنْ خَلْقِهِ سُمَّاعًا أَجَابُوا إِلَیْهِ دَعْوَتَهُ، وَ صَدَّقُوا کَلِمَتَهُ، وَ وَقَفُوا مَوَاقِفَ أَنْبِیَآئِهِ، وَ تَشَبَّهُوا بِمَلَئِکَتِهِ الْمُطِیفِینَ بِعَرْشِهِ، یُحْرِزُنَ الْأَرْبَاحَ فِى مَتْجَرِ عِبَادَتِهِ، وَ یَتَبَادَرُونَ عِنْدَ مَوْعِدِ مَغْفِرَتِهِ. جَعَلَهُ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى لِلْإسْلَامِ عَلَمًا، وَ الْعَآئِذِینَ حَرَمًا. فَرَضَ حَجَّهُ وَ أَوْجَبَ حَقَّه، وَ کَتَبَ عَلَیْکُمْ وِفَادَتَهُ؛ فَقَالَ سُبْحَانَهُ:

«وَ لِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا وَ مَن کَفَرَ فَإِنَّ اللَهَ غَنِىٌّ عَنِ الْعلَمِینَ» (1و 2)


« خداى متعال حجّ بیت خودش را بر شما واجب فرمود؛ خانه‏اى که او را قبله خلائق قرار داد، تا همانند دستجات و توده‏هاى متراکم احشام به سمت او روى آورند و همانند کبوتران که به سوى لانه‏هاى خود روى مى‏آورند این مکان را محلّ عبادت و پرستش خود قرار دهند. خداى متعال این خانه را نشانه تواضع بندگانش در قبال مقام عظمت و کبریائیتش، و اقرار به عزّت و وحدانیّت در وجود و آثار وجود و جلوات وجود قرار داده است.

از میان مردم شنوندگانى را برگزید که دعوت او را لبّیک گفته اجابت نمایند، و گفتار او را راست پنداشته تصدیق بنمایند، و در جایگاه انبیاء و پیامبران او مسکن گزینند، و خود را به مثال و شمائل ملائکه‏اى که گرداگرد عرش پروردگار در گردش و طواف‏اند در آورند، تا در سراى تجارت و بازار معاملات به رستگارى ابدى و انتفاع از برکات و آثار عبودیّت نائل آیند و به میعاد غفران و بخشش الهى از یکدیگر سبقت بجویند.

خداى سبحان خانه خود را پرچم برافراشته و سرفراز اسلام قرار داد، و براى روى آورندگان و ملتجئین به آن مکان، حرم امن خود مقرّر فرمود. پس حجّ را واجب نموده و حقّ او را الزام فرمود؛ پس بر شما حتم نمود که بار خود را در آنجا فرود آورید و آن مکان را محلّ ورود و نزول خود قرار دهید. چنانچه در قرآن کریم مى‏فرماید: (خداى متعال حجّ خانه خود را بر مردم واجب نمود؛ کسانیکه بتوانند در صورت استطاعت به آن دیار حرکت نمایند. و کسانیکه از این حکم محتوم الهى تمرّد ورزند و کفران حقوق الهى را بنمایند، پس خداوند بتحقیق از مردم بى‏نیاز خواهد بود.»

1.        نهج البلاغة، شرح محمّد عبده، خطبه 1، جزء اوّل، ص 27.

2.        سوره آل عمران (3) ذیل آیه 97.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

تأثیر گناه در نماز شب


نماز شب

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

جلسه دویست و سیزدهم شرح حدیث عنوان بصری



دانلود سخنرانی حضرت آیت الله طهرانی (جلسه دویست و سیزدهم شرح حدیث عنوان بصری)

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه جلسه دویست و سیزدهم شرح حدیث عنوان بصری در تاریخ  29 ذوالقعدة الحرام 1434 برگزار گردیده.  در این جلسه حضرت آیت الله طهرانی بیاناتی پیرامون مبحث حقیقت مراقبه از منظر اولیای الهی و تذکراتی به مناسبت آستانه حلول ماه مبارک ذوالحجة الحرام ایراد فرمودند.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

حضرت مهدی سلام الله علیه

امام زمان علیه السلام

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

بیان خصوصیات و ویژگیهای ماه ذی الحجة الحرام



مقالۀ ذیل چکیده ای از جلسۀ یکصد و شصت و دوم شرح حدیث عنوان بصری می باشد که حضرت استاد طهرانی به بیان ویژگیها و اعمال ماه ذی الحجة الحرام پرداخته اند.

haj

ذکر خصوصیات ماه ذوالحجة الحرام‏.

بالاترین ادله بر وحدت وجود اذکار توحیدیه دهه اول ماه ذى الحجة است.

سفارش به روزه در ماه ذى الحجه از ماه رجب هم بیشتر است‏.

سوق دادن ذهن به توحید در این دهه بسیار براى انسان راه گشا است‏.

منظور از ایام الـله در سورۀ ابراهیم ایّام دهۀ ذی الحجّة می باشد.

روز هفتم این ماه روز شهادت امام باقرعلیه‌السلام است.

نکاتی مهم راجع به آداب روز عرفه

کیفیّت قرائت ادعیه بصورت دسته جمعی

دعای عرفۀ حضرت سیّدالشّهداء علیه السّلام دریاهائیست از معرفت!

سالک باید همواره خویش را مستعدّ جذب فیوضات رحمانی نگهدارد و بس!

توضیحاتی راجع به عید قربان و فطر.

آن ملکوتى که براى حاجیان در ایّام حج حاصل مى شود براى تمامى اشخاصى که مراقب اعمال خود در این ایام باشند نیز حاصل مى شود.

سفارش بزرگان بر قرائت اذکار توحیدیه از صبح عید قربان تا غروب روز دوازدهم‏.

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

آیا هدف اسلام فقط برقراری عدالت و امنیت ظاهری و آرامش اجتماعیست؟

آیا هدف اسلام فقط برقراری عدالت   

 و امنیت ظاهری و آرامش اجتماعیست؟

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

ارتقای علوم بشری و تحوّل اعجاب‌آمیز تکنیک و تکنولوژی و کشف افق‌های مجهول اسرار خلقت، هیچ ارتباطی به میزان فرهنگ و ارزش‌های والای انسانی و کرامت نفس و تعالی روح و جان او ندارد، و سیر و گردش روزگار و توالی لیالی و ایّام، نه تنها بر بُعد معنوی و روحی او نیفزوده است بلکه به عکس، او را به سراشیبی سقوط اخلاقیّات و حرکت رو به قهقرا درآورده است و در هر زمینه از ظرفیّت‌های وجودی خود ـ چه انسانی و چه حیوانی ـ او را به مراتب نازلۀ از سبعیّت و درندگی و وحشی‌‌گری و رذالت اخلاقی و اجتماعی ساقط نموده است.

در این زمان، زمان شکوفایی تمدّن و فرهنگ و افتخار اعصار و قرون، انسان به ظاهر متشخّص و دارای وجهه و شهرت را می‌بینید که به خاطر اجابت توقّعات حیوانی و رذیل خود، لخت مادرزاد به همراه سایر اراذل و اوباش در مرئیٰ و منظر خرد و کلان ظاهر می‌شود و به خودنمایی می‌پردازد!! آخر این چه مرتبه‌ای از سقوط و حیوانیّت است که بشر بدان مبتلا گردیده است و از آن ابائی ندارد، و سایرین نیز بی‌تفاوت به بهانۀ عدم مداخله در مسائل و خواست‌های شخصی افراد، از کنار آن درمی‌گذرند و یا به آن نظاره می‌کنند؟

حال شما بنگرید یک مرد جا افتادۀ شصت ساله در شب چهارشنبه‌سوری به میان خیابان می‌آید و با وسایل آتش‌زا خود را در زمرۀ اطفال و سفیهان قرار می‌دهد و از روی آتش می‌جهد و می‌گوید: «زردی من از تو، سرخی تو از من!»
۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
بنده خدا

حکایتی از علامه طهرانی راجع به ارادت به امام رضا علیه السلام

داستان ذیل واقعه ای است عبرت آموز از عارفی بی بدیل  و شیعه ای صادق وفانی در ولایت ائمه معصومین  علیهم السلام که تمام وجودش را عشق و ارادتی حقیقی و واقعی در عین معرفت تام و عرفان کامل به اولیای معصومین فرا گرفته است و شایسته است خوانندگان محترم در آن بدیدۀ عبرت و فهم و اسوه بنگرند و أقدام خود را در جایگاه قدمهای این مرد بزرگ قرار دهند.بلکه از آن  نفحاتی که بر قلب منور او از ناحیه انفاس قدسیه  حضرات معصومین علیهم السلام وزیده است ، شمیمی نیز عائد و واصل بگردد . آمین

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا

عید گرفتن سیّد ابن طاووس (ره) روز بلوغ فرزندش را


مقالۀ حاضر برگزیده‌ای است از کتاب «نوروز در جاهلیت و اسلام» تألیف آیة الله سیدمحمّدمحسن حسینی طهرانی.

شماره پنجم

سیّد ابن طاووس در کتاب کشف المحجّة، روز تولّد پسرش را عید نمی‏گیرد، بلکه روز بلوغ و به شرف تکلیف درآمدن او را عید می‏گیرد که قابل خطاب خداوندی شده و قلم تکلیف بر او جاری شده است. او در فصل صد و سوّم گوید: «ای فرزند من، محمّد! چون به زمانی رسیدی که خداوند جلّ جلاله تو را به کمال عقل مشرّف کرد، و خداوند جلّ جلاله در استصلاح حال تو برای هم‌نشینی و گفتگوی با خودش و برای دخول در محضر مقدّس خودش برای اطاعت او مفاخره و با فرشتگان ملاعنه می‏کند، آن وقت را تاریخ زده و محفوظ بدار! زیرا که از أفضل اوقات أعیاد است. و در هر سالی از سال‌ها که خداوند عمر با برکت تو را به آن تاریخ برساند، شکر خداوند را تجدید کن و صدقات و خدمات برای خداوند بخشندۀ عقل و خرد بجای آور، که او تو را بر شرف دنیا و آخرت دلالت کرده است. و بدان که من خواهر تو را (شرف الأشراف) کمی پیش از آنکه به سن بلوغ برسد در نزد خود خواندم و آنچه می‏دانستم از احوال او که خداوند جلّ جلاله به او اجازه داده است که در خدمت او به کم و بسیار قیام کند، برای او شرح دادم و آن را در کتاب البَهجَة لِثَمَرَةِ المُهجَة ذکر کرده ‏ام.»


فصل صد و چهارم: «و اگر خداوند همان‌طور که مرا عادت داده است که در رحمت و عنایت او بسر برم، زنده باقی گذارد، من روز بلوغ تو را که مشرّف به شرف تکلیف می‏شوی عید می‏گیرم و یک‌صد و پنجاه دینار تصدّق می‏دهم که در مقابل هر سال از عمر تو ده دینار واقع شود اگر بلوغ تو بر حسب سال باشد. و با این مال، من در خدمت خداوند اشتغال ورزم؛ زیرا که مال، مال اوست و من مملوک او هستم و تو هم بندۀ او هستی! پس ما این مال را مصرف می‏کنیم در آن جایی که خداوند جلّ جلاله دوست دارد در آنجا مصرف شود.»

ولی ادیان الهی برای پیروان خود بر اساس ارزش‏های انسانی و وصول به اهداف ایمانی و خروج از شرک و آزادی از دست جبّاران و طاغیان زمان که بشر را استخدام نموده و برای منافع استکباری خود از او متمتّع می‏شده‏اند، اعیاد را پایه ‏ریزی کرده ‏اند.
ادامه دارد...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
بنده خدا

توبه

توبه

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
بنده خدا